Los vigilantes de seguridad habilitados del ferrocarril metropolitano d #Barcelona detienen a un individuo con unos cuchillos


Un individuo es la estación de Sagrera de la Linea 1 en los Ferrocarriles Metropolitanos d Barcelona  #MetrodeBarcelona con  cuchillos sembró ayer el pánico durante unos minutos en el #Metrobcn de Barcelona. 

 

El viajero entró al suburbano con un carro de la compra, gritando en árabe y arrojando objetos a las vías. Generó miedo entre el resto del pasaje hasta que llegaron los vigilantes de seguridad habilitados y lo redujeron. Tras ello, los #Mossos d'Esquadra que fueron avisados posteriormente lo detuvieron y se lo llevaron del lugar.

Un portavoz de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha reconocido el incidente, que ocurrió a las 6:45 horas de la mañana. La fuente oficial ha informado de que se recibió una alerta por la cual un individuo "estaba arrojando objetos a la vía, quizá un carro de la compra" y en actitud alterada. Ante ello, la circulación de convoyes en la Línea 1 o roja tuvo que ser interrumpida durante "ocho minutos", hasta que se desactivaba la crisis. "Intervino el personal de seguridad y agentes  de poiciadel cuerpo de los Mossos d'Esquadra. El suceso se saldó sin heridos ni daños materiales", ha agregado la misma fuente.
El aviso lo dio un motorista poco antes de las siete de la mañana, cuando el individuo habría accedido al subsuelo con dos barras de pan y un cuchillo en la mano mientras gritaba expresiones en árabe. Según fuentes cercanas  el hombre enajenado mental "estaba loco" y en ningún momento intentó agredir a ninguno de los pasajerosde los Ferrocarriles metropolitanos de #Barcelona que se encontraban en la estación d Sagrera Linea 1..







TMB marca la ubicació de materials amb amiant al metro com a mesura de prevenció laboral

Els avisos en vehicles, dependències i espais de trànsit públic no suposen cap canvi en les condicions de seguretat ambiental de la xarxa
TMB està senyalitzant amb etiquetes adhesives totes les ubicacions en què es detecta algun material amb contingut d’amiant dins la xarxa de metro, sense que això suposi cap canvi en les condicions ambientals i de seguretat per als usuaris de la xarxa, que continuen sent normals d’acord amb els mesuraments realitzats.

Com hem informat anteriorment, la normativa sobre tractament de materials amb contingut d’amiant en l’àmbit laboral obliga a col·locar avisos clarament visibles en vehicles, dependències i instal·lacions en què s’hagin detectat materials d’aquest tipus, per evitar que siguin manipulats sense les mesures de seguretat adequades. Els cartells s’adrecen, doncs, als empleats de Metro i d’empreses externes, per recordar el que ja coneixen a través de les notes internes: que s’han d’abstenir de fer operacions que impliquin erosionar o trencar elements amb algun component d’amiant, i que aquestes tasques les han de realitzar només les empreses especialitzades.
Així, els avisos figuren des de fa un temps en els trens en què s’ha detectat pintura antisoroll o components del sistema elèctric amb alguna proporció d’amiant, també en dependències tècniques i edificacions on hi hagi planxes o tubs de fibrociment, igual que a les estacions, encara que els materials amb contingut d’amiant estiguin en forma no friable (que no desprèn fibres), confinats i fora de l’abast de les persones, tant treballadors com usuaris.

Cartells en estacions

Aquest és el cas de les planxes situades sota el revestiment del passadís de l’enllaç de  Catalunya, entre les línies 1 i 3, en què personal de Metro va detectar el desembre passat la presència d’amiant. El revestiment actual cobreix completament l’antic aplacat, per la qual cosa és impossible entrar-hi en contacte o manipular-lo. Els avisos col·locats s’adrecen al personal de manteniment i d’empreses externes, i prohibeixen tots els eventuals treballs tècnics que suposessin una perforació amb maquinària a través del revestiment, per exemple.
Altres ubicacions d’accés públic que s’han senyalitzat són el passadís d’enllaç de Passeig de Gràcia, en què s’han localitzat uns conductes de fibrociment que transcorren arran del sostre, i l’estació de Verneda, a causa del sostre fals de fibrociment. En aquest últim cas TMB va realitzar l’encapsulament de les planxes el novembre passat i ha previst retirar-les completament, a través d’una empresa especialitzada, la primavera vinent.
La Direcció de TMB continua treballant en el control i la solució de la problemàtica de l’amiant present a la xarxa de metro, d’acord amb un pla que es desenvolupa en col·laboració amb els proveïdors, les autoritats laborals i els delegats de prevenció. Com ja ha quedat patent, es posa sempre en primer terme la seguretat del personal i dels usuaris, una pauta a la qual s’afegeix la transparència. Tota la informació disponible es pot consultar en el web monogràfic, que s’actualitza regularment.










  •  

    Informació verificada sobre els treballadors de Metro amb afectacions relacionades amb l’amiant 

     

    Fins ara el programa de vigilància de la salut no ha detectat cap cas d'asbestosi, només de manifestacions pleurals que no requereixen tractament mèdic
    La Direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ressalta que fins ara en el programa de vigilància de la salut del personal de Metro que al llarg de la seva vida professional hagi pogut estar en escenaris de potencial exposició a les fibres d’amiant ha identificat alguns casos de manifestacions pleurals però cap cas d’asbestosi ni d’altres patologies greus relacionades amb l’amiant. El cas exposat avui en una conferència informativa convocada per un sindicat i un despatx d’advocats correspon a un dels treballadors de l’àrea de Manteniment i Projectes a qui en l’examen mèdic s’han trobat alteracions d’aquest tipus que, en la normativa vigent, no estan considerades malaltia professional.
    Com s’ha informat anteriorment, els exàmens de salut que s’estan realitzant a Metro de Barcelona des del novembre del 2018 consten d’un TAC d’alta resolució, una tècnica de diagnòstic per la imatge més sensible que la radiografia, que permet diagnosticar lesions toràciques de forma precoç. A continuació, si es detecten anomalies radiològiques, es concerta una visita en què l'especialista en pneumologia en fa una valoració i després, si escau, proposa les mesures específiques de seguiment dins del protocol de vigilància individual de la salut.
    Fins ara han passat una primera fase de l'examen 715 treballadors dels més de 1.000 que formen els col·lectius potencialment exposats. A partir de la valoració dels especialistes, s’han comprovat, a data 4 de març, 22 casos de manifestacions pleurals en què s’ha documentat la seva possible relació amb l'exposició a l’amiant: 19 són d’engruiximents pleurals, 2 de plaques pleurals no calcificades i 1 de placa pleural calcificada. Cap d’aquestes afectacions es pot considerar una patologia greu i no ha requerit tractament mèdic, només s’ha recomanat un control mèdic periòdic més freqüent dins del programa de vigilància del col·lectiu.
    Aquestes dades han estat comunicades avui als membres del Comitè de Seguretat i Salut i del Comitè d’Empresa de Metro, com es fa regularment. També se’ls ha informat que el Servei de Prevenció de TMB iniciarà amb cadascuna d’aquestes persones estudis higiènics industrials individualitzats. L’objectiu és confirmar que no existeix cap tipus d’exposició indirecta a materials amb contingut d’amiant en el seu entorn de treball que poguessin influir negativament a les afectacions pleurals actuals. En funció dels resultats dels estudis, s’adoptaran les mesures addicionals de prevenció necessàries.
    A més, també s’ha informat que a dues persones no incloses en aquest grup de 22 se’ls notificarà la seva incapacitat temporal en període d’observació per malaltia professional, ja que no podran treballar durant un període de temps en el qual, una vegada han passat una part del reconeixement mèdic específic, requereixen tractament mèdic mitjançant procediments quirúrgics i terapèutics. Una vegada finalitzades aquestes intervencions i estudis, es podran confirmar o no com a malalties professionals a efectes de la seva notificació oficial.
    Informació actualitzada al web
    Les revisions mèdiques se seguiran duent a terme al llarg de tot el 2019 i la informació sobre la possible aparició de nous casos amb manifestacions de qualsevol tipus confirmades per la seva relació amb l’exposició a l’amiant, una vegada informats els interessats i el Comitè de Seguretat i Salut, s’actualitzaran periòdicament al web monogràfic orientat a mantenir la plantilla i l’opinió pública constantment informada.
    Metro de Barcelona desenvolupava el programa de vigilància de la salut específic per la possible exposició a l’amiant des de l’any 2002 per tal de fer el seguiment del personal del qual, en el seu moment, ja se sabia que podrien haver estat potencialment exposats a materials amb contingut d'amiant.
    Condicions ambientals segures
    L'ampliació i acceleració d'aquest programa de salut laboral, així com les mesures de detecció, anàlisi, retirada o neutralització dels elements afectats en vehicles i dependències, s'emmarquen en la voluntat de tractar de manera responsable, diligent i transparent la problemàtica de l’amiant present a la xarxa de metro de Barcelona. En aquest sentit, els mesuraments ambientals confirmen que en l’actualitat les condicions ambientals de la xarxa són segures per als usuaris i els treballadors.
    Recordem que els materials amb contingut d’amiant van ser àmpliament aplicats a Espanya durant força anys de la segona meitat del segle XX en el ram de la construcció i a les infraestructures de transport. A causa dels seus efectes nocius per a la salut de les seves fibres, que poden trigar molt de temps a fer-se evidents, la prohibició de fabricar-ne es va produir el 2000 i la de vendre’n el 2002.
    Actuacions en trens i instal·lacions
    Dins del pla de desamiantació de la xarxa de metro, TMB ha iniciat el procés d’adquisició de 42 trens que substituiran els més antics de les línies 1 i 3, en part dels quals s’ha detectat pintura antisoroll amb contingut d’amiant molt difícilment eliminable, per un import estimat de 447 milions d’euros. Una altra actuació programada és la retirada de les planxes de fibrociment que revesteixen la coberta de l’estació de Verneda, de la L2, que s’executarà l’abril vinent.






























  • Otras noticias :Muere un piloto del Ejército del Aire al sufrir un accidente en la Base de Torrejón de Ardoz
    17/10/2017 La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha anunciado hoy que comparecerá “en el Congreso o donde se considere oportuno”, y tan pronto como concluya la investigación, para informar de las causas de los dos accidentes aéreos producidos esta misma mañana en Torrejón de Ardoz (Madrid) y el pasado jueves en la Base de Los Llanos (Albacete), y en los que han fallecido los pilotos del Ejército del Aire Fernando Pérez Serrano y Borja Aybar García. Ampliar información
































  • Muere un piloto del Ejército del Aire al sufrir un accidente en la Base de Torrejón de Ardoz 17/10/2017 Un avión F-18, perteneciente al Ala 12 del Ejército del Aire, ha sufrido un accidente esta mañana en la Base Aérea de Torrejón de Ardoz (Madrid) cuando realizaba la maniobra de despegue y a causa de una pérdida de potencia en el aparato. Ampliar información
































  • La ministra de Defensa condecora al capitán Borja Aybar García 13/10/2017 La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha condecorado hoy con la Cruz al Mérito Aeronáutico con Distintivo Amarillo a título póstumo al capitán del Ejército del Aire Borja Aybar García, fallecido en el mediodía de ayer, 12 de octubre, cuando su avión Eurofighter sufrió un accidente en las inmediaciones de la Base Aérea de los Llanos (Albacete). Ampliar información
































  • Muere un piloto del Ejército del Aire al sufrir un accidente en Los Llanos (Albacete) 12/10/2017 Un avión Eurofighter, perteneciente al Ala 14 del Ejército del Aire, ha sufrido un accidente este mediodía en la Base Aérea de Los Llanos (Albacete) cuando regresaba del desfile aéreo con motivo de la Fiesta Nacional en Madrid. Ampliar información
















  • Las Competencias de la Unidad Central de Seguridad Privada UCSP del Cuerpo Nacional de Policia CNP http://wp.me/p2n0O4-1De @segurpricat
    Posted by Julian Flores Garcia on Sábado, 2 de mayo de 2015

    Despachos de detectives Apertura y Obligaciones generales

    APERTURA
    Podrán abrir despachos de detectives privados y, en su caso, sucursales, las personas físicas habilitadas como tales y las personas jurídicas constituidas exclusivamente por detectives privados habilitados, que únicamente podrán desarrollar la actividad de investigación privada en relación a personas, hechos o delitos sólo perseguibles a instancia de parte.
    Los despachos de detectives privados se inscribirán de oficio en el Registro Nacional de Seguridad Privada o, en su caso, en el registro de la comunidad autónoma competente, previa presentación de declaración responsable, para lo cual deberán reunir los siguientes requisitos generales:
    1. Tener por objeto de su actividad profesional la realización de los servicios de investigación privada establecidos en la Ley 5/2014, de 4 de abril, de Seguridad Privada y respetar las prohibiciones recogidas en la misma ley.
    2. En el caso de personas jurídicas, estar legalmente constituidas e inscritas en el Registro Mercantil o en el registro público correspondiente, y cumplir con los requisitos establecidos en el artículo 19.1.g) y h) de la Ley 5/2014, de 4 de abril, de Seguridad Privada.
    3. Fijar un domicilio como sede física del despacho en el que se desarrollará la actividad, se llevará el libro-registro y se encontrará el archivo de los expedientes de contratación y de los informes de investigación.
    4. Facilitar una relación nominal de detectives privados adscritos al despacho como integrantes asociados o dependientes del mismo.
    5. Suscribir un contrato de seguro de responsabilidad civil o constituir otras garantías financieras en la cuantía y con las condiciones establecidas.
    6. Constituir el aval o seguro de caución establecido a disposición de las autoridades españolas para atender exclusivamente las responsabilidades administrativas por infracciones a la normativa de seguridad privada que se deriven del funcionamiento de los despachos.
    7. Mantener en todo momento el titular y los demás detectives integrantes del despacho la habilitación profesional.
    8. Contar con las medidas de seguridad exigidas.
    La validez de la declaración responsable necesaria para la apertura de los despachos de detectives y de sus sucursales será indefinida.
    Los despachos de detectives podrán revestir forma societaria o de empresario individual, debiendo, en ambos casos, cumplir la totalidad de requisitos y obligaciones previstos anteriormente.
    El incumplimiento sobrevenido de los requisitos exigidos para la apertura de los despachos de detectives producirá el cierre de los mismos y la cancelación de oficio de su inscripción en el Registro Nacional de Seguridad Privada o, en su caso, en el registro de la comunidad autónoma competente.
    OBLIGACIONES GENERALES
    Los despachos de detectives privados y sus sucursales deberán cumplir las siguientes obligaciones generales:
    1. Formalizar por escrito un contrato por cada servicio de investigación que les sea encargado, comunicando su celebración al Ministerio del Interior o, en su caso, al órgano autonómico competente. Dicha obligación subsistirá igualmente en los casos de subcontratación entre despachos.
    2. Llevar un libro-registro, con el formato que se establezca, en el que se anotará cada servicio de investigación contratado o subcontratado.
    3. Informar a sus clientes sobre las incidencias relativas a los asuntos que les hubieren encargado, con entrega, en su caso, del informe de investigación elaborado.
    4. Facilitar de forma inmediata a la autoridad judicial o a las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad competentes las informaciones sobre hechos delictivos de que tuvieren conocimiento en relación con su trabajo o con las investigaciones que éstos estén llevando a cabo.
    5. Acudir, cuando sean requeridos para ello por los órganos competentes de la Administración de Justicia y de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad, a su llamamiento, tan pronto como resulte posible, y facilitar las informaciones de que tuvieren conocimiento en relación con las investigaciones que tales organismos se encontraran llevando a cabo.
    6. Atender las citaciones que realicen los juzgados y tribunales y las dependencias policiales, a los cuales sus informaciones hayan sido comunicadas o sus informes de investigación hayan sido aportados, para la prestación de testimonio y ratificación, en su caso, del contenido de los referidos informes de investigación.
    7. Asegurar el archivo y conservación de la documentación relativa a su ejercicio profesional, especialmente de los contratos, informes, libros y material de imagen y sonido obtenido.
    8. Comunicar al Ministerio del Interior o, en su caso, al órgano autonómico competente todo cambio que afecte a su forma jurídica, denominación, composición, domicilio y sucursales en la forma establecida.
    9. Presentar al Ministerio del Interior o, en su caso, al órgano autonómico competente, una memoria anual de actividades del año precedente, con la información que legalmente requerida, que no podrá contener datos de carácter personal sobre contratantes o investigados.
    10. Depositar, en caso de cierre del despacho por cualquier causa, la documentación profesional sobre contratos, informes de investigación y libros-registros en las dependencias del Cuerpo Nacional de Policía o, en su caso, del cuerpo de policía autonómico competente.
    Los titulares de despachos de detectives responderán civilmente de las acciones u omisiones en que, durante la ejecución de sus servicios, incurran los detectives privados dependientes o asociados.

     

    Julian Flores @juliansafety

     Mas información de  Siseguridad.es